Sales, sports & nonsense

18 viikkoa maratoniin

Juuh, elikkäs.

Viime vuonna tuli lokakuussa laitettua kisakalenteriin tavoitteeksi tuo Frankfurtin Maraton vuosimallia 2019. Tässä kun on nyt saanut vähän enemmän treeniä alle niin alkoi enemmän ja enemmän tuo matka houkuttelemaan. Uskoisin olevani tänä syksynä triathlon treenien jälkeen “elämäni kunnossa”, joten mikä sen parempi aika yrittää pitkäaikaista tavoitetta, maratonin juoksemista.
Aloitin maanantaina Hal Higdonin Novice 2 -maratonohjelman. Siinä on 4 juoksua viikkoon (ti,ke,to ja la), joista 2 pk lenkkiä, 1 vk lenkki ja 1 pitkis. Ohjelma alkaa noin 30km/viikko tahdissa ja 3 viikkoa ennen kisaa saavutetaan huippu, 56km juoksuviikko.
Nopeudeksi lenkeille otin nyt alkuun (yritän ainakin): PK 6:00-6:30min/km, VK 5:40-5:45min/km ja pitkis 6:30-7:00min/km. Katsotaan sitten ohjelman edetessä miten noita onnistutaan pitämään tai päästäisiinkö niitä jopa nostamaan. Unelmatavoite maralle olisi edelleen < 3:59:59 ja hyvä tulos alle 4:30:00. Jos menisi yli tuon neljän ja puolen tunnin, mutta maaliin pääsisin niin se olisi silti huikeeta.
Vähän vasen pohje nyt alkanut kipuilemaan samalla tavalla kuin viimeksi kun juoksin enemmän, pitää ottaa iisisti ja jos se nyt alkaa enemmän haittamaan niin vaihtaa 1 tai 2 lenkkiä uintiin/pyöräilyyn.
Tavoitteena nyt toistaiseksi olisi pitää yllä seuraavaa viikko-ohjelmaa:
ma uinti (~1500m)
ti juoksu (pk 5km)
ke juoksu (vk 8km)
to juoksu (pk 5km)
pe uinti (~1500m)
la juoksu (pitkis ~12km)
su pyöräily (45-60km)
Tolla pitäisi olympiamatka taittua huomattavasti parempaan aikaan. Toinen pyöräily (tempo) olisi ehkä hyvä saada johonkin, mutta otan sen vasta mukaan kun saan jalat toimimaan kunnolla.
Kai tässä voisi samalla sanoa että tulevana sunnuntaina Frankfurtissa kisataan Ironmanin täysmatkan Euroopan mestaruudesta. Tällä hetkellä sääennusteet lupaa +38c ja pilvetöntä taivasta. 4 vuotta sitten oli samanlainen keli ja keskeytysprosentti huiteli ~30% nurkilla. Tulee olemaan älyttömän kova kisa, starttilinjalle asettuu miehien osalta viimeisen 5 vuoden Konan voittajat: Patrick Lange, Sebastian Kienle ja Jan Frodeno. Frodenolla ensimmäinen täysmatka loukkaantumisen jälkeen, joten kunto vähän kysymysmerkki. Langella pitäisi olla kaikki kunnossa ja lähtee varmaan snadina ennakkosuosikkina liikkeelle. Kienle on pieni kysymysmerkki, mun kirjoissa mustalammas, joka voi yllättää, toki en rahojani siihen laittaisi.
Itsellä tarkoitus katsoa varmaan uinti Facebook livestä, sen jälkeen kävellä tohon tienvarteen pyöräilyreitin varrelle ja myöhemmin iltapäivällä käydä katsomassa kun pro:t juoksee ja sitten klo 22-23 katsomaan viimeisiä maaliintulijoita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *